Saarijärven vehreät kylät ja hiihtopaikat

Kauniissa, vehreässä Saarijärvessä on yli 20 aktiivista ja nuorekasta kylää, jotka tarjoavat laajasti korkealuokkaisia palveluja kylän asukkaille. Kylät ovat avoimia vastaanottamaan myös uusia asukkaita. Upea luonto ja vehreät, puhtaat maisemat houkuttelevat tuhansia kesäasukkaita Saarijärven kylille. Jos haluat kehittää yhteisöä ja olla osa kylätoimintaa, olet aina tervetullut mukaan kyläjärjestöihin. Tässä lyhyet kuvaukset suosituimmista kotikylistämme ja niiden toiminnasta. Olemme valinneet listaan Saarijärven suurimman kylän Pylkönmäen, Konttimäen ja Rahkolan.

Pylkönmäki on ystävällinen ja rauhallinen kylä, jossa vieraat toivotetaan tervetulleeksi hymyn kera. Tässä muutama mielenkiintoinen fakta Pylkönmäen kylästä. Lomamökkejä löytyy noin 400 kappaletta. Kesä-asukkaat tulevat jopa Australiasta asti ja kesähelteet alkavat vähän myöhemmin kuin muualla lähiseudulla. Pylkönmäki on Saarijärven suurin kylä. Kyläläisille jotka rakastavat urheilua löytyy monenlaista lajiharrastusta. Hiihto, joka on monipuolinen urheilumuoto on monen pylkkösen lempiharrastus. Hiihtofaneille kylä tarjoaa laadukkaat hiihtoladut koulukeskuksen vieressä. Voit itse valita, miten pitkän hiihtolenkin haluat tehdä. Vaihtoehtoja valaistuun latuun on aina 800 metrin ladusta, kolmen kilometrin lenkkiin. Jos pimeys ei haittaa, hiihtofaneille löytyy pitkiä viiden ja seitsemän ja puolen kilometrin latuja.

Konttimäki on aktiivinen kylä, josta löytyy toimelias kyläyhteisö. Kyläyhteisö kokoontuu Konttimäen entisessä kansakoulussa, ja järjestää erilaista matkailu- ja majoitustoimintaa. Kylän nuorille tarjotaan monipuolisesti erilaista tekemistä kuten suunnistusta, laulutunteja ja liikuntatunteja. Hiihto on suosittu harrastus kylän nuorien keskuudessa ja voit nähdä laduilla monen ikäistä hiihtäjää. Hiihto on hyväksi terveydelle ja urheilulaji, jossa pääset käyttämään jokaista lihasta vartalossasi. Tätä harrastusta pystyt harrastamaan raikkaassa ulkoilmassa eikä edes pieni pakkanen haittaa latujen viiheltäjää. Muista pukeutua asianmukaisiin urheiluvaatteisiin ja huomioi se, että tarvitset hengittävät vaatteet. Tulet hikoilemaan paljon, sillä hiihtäminen on raskas urheilulaji, jossa kestävyyttä koetellaan maksimaalisella tasolla. Suosittelemme sitä energisille henkilöille, jotka pitävän ulkourheilusta.

Rahkola ei jää kylänä Pylkönmäen ja Konttimäen jalkoihin. Jos rakastat järvimaisemia, tulet rakastamaan myös Rahkolaa. Kesä-aikaan Rahkola tarjoaa monia uintimahdollisuuksia ja talvikautena järvellä on erinomaisia hiihtolatuja hiihdon ystäville. Jos nälkä yllättää, ota makkarat ja muut maukkaat eväät mukaan. Järvellä on mandollisuus makkaranpaistoon.