Saarijärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikkumiseen

 

Saarijärvi tunnetaan kauniista luonnosta, vehreistä metsistä ja erityisesti siitä, että se tarjoaa asukkailleen erinomaiset mahdollisuudet liikkumiseen. Voit liikkua ja harrastaa niin kesällä kuin talvella. Erinomainen latuverkosto ei jätä edes kokenutta hiihtäjää kylmäksi ja Paavonrinteet kutsuvat kokeilemaan laskettelua. Paavonrinteillä voit lasketella tai lautailla ja viettää koko perheen iloista urheilupäivää. Paikka tarjoaa viisi noin 70-700 metriä pituista rinnettä ja sopii jopa ensikertalaisille. Hissejä on kaksi, joista lastenrinteen hissi on ilmainen. Jos nälkä ja kylmä yllättää, Paavonrinteiltä voit löytää monenlaista ruokapaikkaa.

Suomeen jo muutama vuosi sitten rantautunut frisbeegolf on myös saarijärveläisten suosikkilaji. Frisbeegolf on oiva tapa viettää aikaa raikkaassa ilmassa, vaikka koko perheen voimin. Harrastus on myös hyvin edullinen. Pääset aloittamaan kiekon heittelyn jo muutamalla kympillä. Varo kuitenkin muita pelaajia ja metsässä lehtäviä frisbeekiekkoja. Frisbeegolf kannattaa aloittaa kesällä ja katsoa muutama video verkosta ennen kuin lähtee kiekkoja heittelemään radalle. Netti on täynnä mahtavia videoita neuvojen kera, joista saat hyviä vinkkejäja vältät helposti aloittajan kömmähdyksiä. Älä lannistu, jos heittosi ei suju heti ensimmäisellä kerralla tai menee puuta päin, kirjaimellisesti.

Jos frisbeegolf ei tunnu omalta harrastukselta, ei hätää. Saarijärvellä pääset hiihtämään, laskettelemaan, uimaan ja tekemään monia muita asioita. Harrastusmahdollisuuksia eri lajien harrastamiseen on kaikenikäisille niin kilpa-kuin kuntoliikkujille. Saarijärveläiset ovat liikunnallista kansaa ja siellä toimii monia aktiivisia liikuntajärjestöjä. Miltä kuullostaisi olla hiihtojärjestön parissa? Jos idea kutkuttaa vähänkin, saat lisäifoa Saarijärven Pullistus Ry:n nettisivuilta.

Saarijärveläinen uimahalli Aarresaari on oiva paikka ylläpitää kuntoa, silloin kun kylmä syyssää ei houkuttele lähtemään ulkosalle. Aarresaari on koko perheen kohtaamispaikka, jossa voit valita haluatko rentoutua vai hikoilla kovan treenin ääressä. Paikka tarjoaa jopa kaksi kuntosalia, jossa on modernit salilaitteet. Jos olet enemmän ryhmäliikunnan ystävä, kokeile bodypumpia tai bodybalancea. Aarresaaren pirteät ohjaajat saavat sinut hyvälle mielelle ja kuntosi kohoaa ennen kuin huomaatkaan. Rentoutumiseen uimahalli tarjoaa porealtaita ja vesihierontapisteitä. Vauhdikkaille vesihirmuille on tarjolla 36 metriä pitkä vesiliukumäki. Rankan treenin jälkeen voit nauttia virvokkeita tai pientä suolaista Aarresaaren kahviossa.